Avion cu motor ia-ma si pe mine in zbor

  Stim ca cea mai importanta decizie in familia ta este legata de vacanta. Cu toti, mari si mici visam la zile insorite, plaja, mare si soare. Alegerea locatiei, a transportului, obiectivelor din zona, experiente, facilitate – sunt foarte multe variabile atunci cand te gandesti cum ar fi vacanta perfecta pentru tine si familia ta. Credem insa, ca cea mai grea alegere este destinatia. Indiferent unde locuiesti, marea poate fi aproape de tine si usor de accesat – fie ca vei alege Autostrada Soarelui sau avionul pentru distante mai mari, cum ar fi Cluj Timisoara sau Iasi. Trebuie sa stii ca poti alege sejururi cu bilete de avion si transfer la hotel incluse, mai cu seama ca Aeroportul Mihai Kogalniceanu este la doar 35 de kilometri de litoral. Costul biletului este 115 euro / bilet dus – intors, iar taxele sunt incluse, la fel si bagajele (unul de mana de 10 kilograme si unul de cala de 20 de kilograme). Pe parcursul calatoriei beneficiezi de apa, cafea si sandwhich.

Cum sa vezi orasul de la inaltime?

  Daca nu ai incercat pana acum un tur complet al orasului Constanta o poti face cu ajutorul autobuzelor supraetajate estivale – linia turistica City Tour. Programul este flexibil, cursele sunt regulate si poti vedea Cuibul Reginei, Portul Turistic Tomis, Satul de vacanța, Delfinariu, principalele bulevarde ale orasului de la malul marii. Poti savura un frape cu inghetata si admira barcile in port, iar daca vrei sa vizitezi principalele obiective turistice din zona, acestea sunt situate aproape de port, in Centrul Vechi: Moscheea Albastra, Muzeul de Istorie, Edificul Roman cu Mozaic, Farul Genovez. La sfarsitul zilei poti face o plimbare relaxanta pe faleza Cazinoului.

Istorie in Dobrogea

Te invitam si la o incursiune in istorie – Cetatea Histria! Stiati ca este cea mai veche asezare de pe teritoriul tarii noastre? Putina istorie la fata locului va va aduce in minte anul 650 i.Hr, data la care cetatea a fost construita de greci. Ieri mare civilizatie asezata pe aceste meleaguri, azi ruine si amintirea a ceea ce a fost aici: vechi ziduri, vase ceramice, amfore, podoabe, inscriptii, unele dintre ele regasindu-se si la Muzeul Cetatii Histria.

Delicii culinare

Stii deja ca cel mai bun chefal se maninca pe litoral, asa ca trebuie sa-l incerci, preparat pe un pat de sare si pus pe gratar insotit de un vin alb din podgoriile Dobrogei la Cherhanaua Histria. Iti poti savura masa in natura, in foisoarele generoase, iar cei mici isi pot petrece timpul in locurile de joaca special amenajate pentru ei. Insula Ovidiu trebuie sa fie si ea pe lista ta de vacanta. Copiii vor fi incantati de plimbarea cu vaporasul si de insula in sine. Daca nu stiati, Insula Ovidiu, situata pe lacul Siutghiol, a fost locul in care a fost exilat poetul Ovidius. Din cei aproape 26.000 de metri patrati, jumatate au fost amenajati in scop turistic, astfel ca aici veti gasi un restaurant, o terasa, o minigradina zoologica si spatii de joaca. Ca sa ajungeti in acest loc de legenda o puteti face cu ajutorul vaporasului, iar pretul unui bilet este de 25 de lei si 20 de lei pentru  copii cu varsta cuprinsa intre 4-14 ani.

Parfumul bujorilor

  Unul dintre satele foarte vechi ale județului Constanța este Hagieni, situat la aproape 10 kilometri de malul marii. Langa satul infiintat in 1824 se afla un alt loc prea putin cunoscut, Padurea Hagieni. O rezervatie naturala, unde veti intalni campuri de bujori delicati, o adevarata explozie de culoare si parfum. Bujorii din aceasta zona sunt protejati prin lege, asa ca amintirile pentru acasa vor fi fotografiile. Poti alege si unul din traseele turistice si cu putin noroc poti admira si lebedele care s-au mutaț în rezervație și se plimbă pe ochiurile de apă ale Lacului